pH7-kalibratieoplossing

pH7-kalibratieoplossing

3,93

pH 7,00 technische ijkoplossing. Het zakje bevat 20 ml pH 7 ikaibratieoplossing. Hiermee kun je de elektronische tester kalibreren. Na opening is het aan te raden om de ijkoplossing luchtdicht te bewaren.

pH7-kalibratieoplossing

Om de pH-waarde van water te meten, is het essentieel om je apparatuur te kalibreren. Het is daarom noodzakelijk om je pH-tester te kalibreren. De bewerking bestaat uit het geven van universele waarden aan de pH-meter. De pH-meter zal hiernaar verwijzen en je precies vertellen wat de waarde van je water is.

De pH7 ijkoplossing is een pH7 ijkbuffer van hoge kwaliteit. Hiermee kun je de referentiewaarde voor je elektronische tester instellen voordat je hem gebruikt. Het kan daarom worden gebruikt om de meting van je water aan te passen zodat het nauwkeurig is. Het vergelijkt de gemeten waarde met deze pH7 ijkoplossing, die een bekende referentie is en daarom dient als een nauwkeurige benchmark. Op het zakje staat de waarde van de referentie-pH van de oplossing, gebaseerd op de temperatuur van de oplossing op het moment van kalibratie.

Onze technische pH-bufferoplossingen zijn ontworpen voor metingen die een uiterst nauwkeurige pH-bewaking vereisen. De voorkoopdatum staat op elk zakje vermeld.

De pH-meter wordt voor elke meetcampagne (bijvoorbeeld elke ochtend) gekalibreerd met een of twee bufferoplossingen. Afhankelijk van de te verrichten metingen kunt u bijvoorbeeld kalibreren met een pH7-kalibratieoplossing en vervolgens, voor metingen die sterk afwijken van de pH7-waarde, met een pH4-oplossing voor metingen in een zure omgeving, of met een pH7-kalibratieoplossing en vervolgens een pH=10-oplossing voor metingen in een basische omgeving. De meetwaarden liggen idealiter tussen de twee pH-waarden van de gebruikte bufferoplossingen (pH4, 7 zijn de meest voorkomende bufferoplossingen).

Hoe te gebruiken:

  1. Je opent de tas met een schaar
  2. Dan steek je je sonde naar binnen
  3. Voer de kalibratie uit op de elektronische tester (zie instructies):
  4. de pH14-meter die bij de kit is geleverd: zet de elektronische pH-meter aan en draai een klein schroefje om de standaardwaarde te bereiken, d.w.z. 7,00 bij 20°C. (Zie de gebruiksaanwijzing van de pH-meter).