pH-meter 14H

pH-meter 14H

57,20

14H elektronische pH-meter voor pH-meting

Definitie: 0,1 pH
Nauwkeurigheid: +/- 0,1 pH
Kalibratie: 1 referentiepunt,
Automatische temp. comp.: Nee
Batterijen: 3 x 1,5 V LR44 – niet meegeleverd
Milieu: 0 – 50°C, RH 100%.
Afmetingen (gewicht): 153 x 24 mm (45 g)
Referentieoplossing: 7,01 pH (zakje van 20 ml inbegrepen)

Meetparameters:
pH-waarde (pH): 0,0 – 14,0

pH-meter 14H

Het meet de waterstofpotentiaal (of pH) van water*. Dit gebruiksvriendelijke, betrouwbare apparaat is ideaal om de pH van water te meten. Het geeft onmiddellijk de pH-waarde van het water weer. Hiermee kun je de ideale waarde van je water controleren en zo nodig je behandelinstellingen aanpassen.

de pH-meter is waterdicht. En dus kan hij gemakkelijk gebruikt worden voor alle metingen, nadat hij gekalibreerd is met de pH 7 bufferoplossing.
Hij wordt geleverd met een elegante kunstlederen hoes met een clip om hem aan je riem te bevestigen en een pH7-bufferoplossing voor 14H pH-meterijking.
De pH 7 bufferoplossing is apart verkrijgbaar.
De leeskop moet worden vervangen wanneer deze versleten is.

Zie de grafische instructies voor de pH-meter 14H Gebruiksaanwijzing

Onderhoud van een pH-indicator

De pH-indicator is een precisie-instrument. Correct gebruik en goed onderhoud zijn belangrijke factoren als je heel lang plezier wilt hebben van je pH-indicator. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • De elektrode wordt droog geleverd. Laat 2 uur weken in de conserveringsoplossing (of water). De beschermkap op de elektrode kan gevuld worden met een conserveringsoplossing (of water). Dit zorgt ervoor dat je elektrode veel langer werkt (minder met water).
  • Voordat een meting wordt uitgevoerd, moet de pH-indicator worden gekalibreerd. Hiervoor worden bufferoplossingen gebruikt. Als je pH-indicator slechts op één punt kan worden gekalibreerd, moet je de bufferoplossing gebruiken die het dichtst bij je normale metingen ligt (voor PH7 drinkwater).
  • Er mag geen "verontreiniging" in de bufferoplossing worden gebracht en deze mag niet worden verdund met water. Je mag de natte elektrode ook nooit rechtstreeks in het flesje met claibratieflesjes steken. Gebruik een zachte, schone doek om de elektrode voorzichtig af te drogen.
  • Raak de elektrode nooit aan als je dat kunt vermijden, zeker niet met je vingers. Als je de elektrode moet schoonmaken, gebruik dan alleen een zachte doek, zonder te schrobben.

* De pH meet de zuurgraad of basiciteit van een oplossing. In een waterig medium bij 25°C :

  • Een oplossing met pH = 7 wordt neutraal genoemd;
  • Een oplossing met een pH van < 6,5 wordt zuur genoemd;
  • Een oplossing met een pH van > 7,4 wordt basisch genoemd;

Proost:

Als je de door het lichaam geproduceerde zuren in het bloed en de weefsels wilt compenseren, heb je water nodig dat rijk is aan bicarbonaten! De Hydrokube helpt je door kalk om te zetten in bicarbonaat.
Daarom is het bicarbonaatgehalte in het water belangrijk voor het neutraliseren van zuren, en veel minder het gebruik van alkalisch water (hoge pH> 7,4). Ter illustratie: water zoals Vichy St-Yorre is rijk aan bicarbonaten, maar de pH is zuur (lager dan 7 en gelijk aan 6,6)! Van Vichy-water wordt gezegd dat het alkaliserend is, omdat het rijk is aan bicarbonaat, ook al is het zuur. Vichy water heeft zijn 'alkaliserende' werking al bewezen, bijvoorbeeld in zijn therapeutische effect op atleten die overtollig melkzuur moeten neutraliseren.