De laatste generatie antikalkbehandeling

met CO2 van voedselkwaliteit, zonder zout
Meer lezen

Hydrokube is de laatste generatie effectieve, zoutvrije antikalkbehandeling.

De CO2 waterontharder heeft veel voordelen. Het is gebaseerd op bewezen technologie in de voedingsmiddelenindustrie en zal u helpen geld te besparen en de efficiëntie te verbeteren.

co2 waterontharder

Effectief

– De C02 waterontharder van Hydrokube is getest en 100% effectief verklaard door het Belgische Ecochim laboratorium.

CO2 anti-kalk behandelt en herverdeelt 100% van het gebruikte water

– Exclusieve functie om kalk uit leidingen te verwijderen

Zuinig

– Je bespaart €2.000 met onthard water zonder zout. Het is genoeg om de prijs van een CO2-waterontharder de moeite waard te maken.

– Langere levensduur voor uw machines, warmwaterketels, kranen en toiletten

– Door kalkaanslag te verwijderen, verbruik je minder elektriciteit om je water te verwarmen, minder zeep om het schoon te maken en bespaar je geld op antikalkproducten.

Natuurproduct

– Dankzij deze zoutvrije waterontharder is onthard water veilig om te drinken en behoudt het de echte smaak van water en zijn natuurlijke sporenelementen (calcium, magnesium, kalium, ijzer, natrium, fosfor).

– Geen vervuilende lozingen

– Hydrokube gebruikt 100% voedselveilig C02 uit recycling

 

CO2 anti-kalk bespaart je geld in vergelijking met een zoutwaterontharder

Met de Hydrokube bespaart u gemiddeld:

  • 13 m³/jaar waterverbruik, de kosten voor het regenereren van de harsen (gemiddelde prijs van €5,4/m³ = €70 incl. btw1),
  • 130/jaar voor onderhoud en harsdesinfectie,

Totale besparing: meer dan €2.000 (€200/jaar over 10 jaar)

Dan zijn er nog de kosten van de milieueffecten van het lozen van zout in het water.

1 bron swde.be 2022 “uw factuur onder de loep – bereken uw factuur”.

waterontharder co2 prijs

Hydrokube sets – CO2 waterontharders

De Hydrokube CO2 waterontharder werkt dooreetbareCO2 toe te voegen aan het water om het zachter te maken, en bestaat uit 2 onderdelen: de Hydrokube box en het CO2 pack.

1- de Hydrokube-doos Het wordt gebruikt om het hele systeem te beheren. Haar rol is ervoor te zorgen dat de noodzakelijke en precieze hoeveelheid CO2 in de installatie en helpt het systeem te beveiligen.

Hydrokube co2 waterontharder
Hydrokube co2 waterontharder
Hydrokube Comfort co2 waterontharder

² De exclusieve Boost Clean-functie verhoogt tijdelijk het CO2-niveau, dat een genezend effect heeft op aangekoekte kalkaanslag . Dankzij de Boost Clean-functie zal aanslag die bijvoorbeeld is ontstaan voordat de Hydrokube werd geïnstalleerd, geleidelijk oplossen. Deze functie is ook handig in het geval van een late verwisseling van een lege CO2-fles, waarbij gedurende enkele dagen geen behandeling wordt uitgevoerd.

2- Het CO2-pakket dat in elke Hydrokube CO2-ontharder kit zit

Waterontharder kit CO2

Het regelt deCO2-druk die aan het apparaat wordt geleverd.

  • CO2-fles (10 kg C02 – afmeting 125x14cm)
  • Eenregelbare CO2-regelaar met 2 manometers
  • CO2-slangen – 2 meter – levensmiddelenkwaliteit
  • Bevestigingsset voor flessen: ketting, 2 haken, 2 vervormingsdeuvels

De elektronische instelpen

waterontharder pen CO2

Dit gebruiksvriendelijke apparaat is erg praktisch om je waterbehandelingsniveaus van tijd tot tijd te controleren en, indien gewenst, gemakkelijk je behandelingsinstellingen aan te passen.

Dit apparaat is inbegrepen in de kit voor Comfort- en Plus-modellen. Hij wordt geleverd met een kunstlederen etui met een clip om hem aan je riem te bevestigen en een kalibratiebufferoplossing die meetafwijkingen elimineert.

Een gratis offerte?

Je wilt een offerte voor je huis

en de productfiche van de kit ontvangen?

Zijn er vragen?

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe kan CO2 tandsteen helpen bestrijden?

CO2-gas (kooldioxide) bestaat van nature: het is bijvoorbeeld van nature aanwezig in bruisend water. De Hydrokube waterontharder injecteert het in uw watercircuit en leidingen: het lost de kalk in het water op en zet het om in calciumbicarbonaat, dat perfect oplosbaar is in water. Dit calciumbicarbonaat wordt in voeding gebruikt als zuurteregelaar en stabilisator, en in de geneeskunde om de hartdruk te reguleren.

Is het doeltreffend tegen kalkafzetting op sanitair?

Dankzij deze C02waterontharder zal de beluchter van de kraan niet langer verstopt raken en zullen de klep van het toilet, de warmwatertank, enz. niet langer verkalken. U zult nog steeds de andere resten hebben, behalve kalkaanslag, zoals zeepaanslag, calciumbicarbonaat (fijn wit poeder dat met een eenvoudige vochtige doek/spons loskomt). Natuurlijk zal er altijd een klassieke schoonmaak van de sanitaire voorzieningen zijn.

De Hydrokube CO2 waterontharder installeren

We hebben een netwerk van dealers in heel België om deinstallatie te verzorgen. Bovendien kan de Hydrokube CO2 waterontharder gemakkelijk worden geïnstalleerd door een goede doe-het-zelver.
Als uw huis meer dan 10 jaar oud is, raden we u aan naar een door Hydrokube erkende vakman te gaan: de 6% btw bespaart u een groot deel van de kosten van de standaardinstallatie (van € 186 tot € 239).

Moet ik een bepaalde configuratie van leidingen in huis hebben?

Er is geen bypass of riolering nodig. Er is een stopcontact in de buurt nodig (op ongeveer 1 meter afstand) en we raden aan om een waterdrukregelaar te installeren. Er is geen speciale configuratie nodig voor de installatie en we zijn nooit configuratieproblemen tegengekomen.

Zijn er nog andere kosten dan het vervangen van deCO2-fles?

Met onze CO2-ontharder zijn er geen onderhoudskosten en geen waterverspilling omdat er geen rioolaansluiting is. Het verbruik is verwaarloosbaar, ruim onder de 0,1 kWh per 100m3 verbruikt water, oftewel minder dan 5 EUR.

Wat is het CO2-verbruik?

Je moet de fles CO2 van 10 kg elke 100m3 water verversen (afhankelijk van de hardheid van je water):

  • De manometer op de cilinderregelaar geeft de minimumdrukdrempel aan
  • Het digitale display op de Hydrokube Comfort toont het aantal gebruikte CO2-eenheden en de totale hoeveelheid verbruikt water.

Werkt het voor mijn hele huis?

Bij sommige apparaten verdampt een deel van de CO2 en vormt de kalkaanslag een dunne film als het water heel sterk wordt verwarmd en enige tijd in de open lucht wordt gelaten : dit gebeurt in elektrische waterkokers. In sommige huishoudelijke afwasmachines met een lange cyclus is een 3-in-1 tablet voldoende om dit te voorkomen.

Werkt dit als ik een lage waterdruk heb?

Voor behandeling is minstens 2 bar dynamische waterdruk nodig bij de ingang van het huis na de watermeter. De waterverdeler garandeert een statische druk tussen 2 en 10 bar bij de meter (met uitzondering van hiaten en geïsoleerde gevallen). De kans dat er niet genoeg waterdruk is voor de behandeling is daarom praktisch nul.