Uw antikalkbehandeling van de nieuwe generatie

met voedselveilig CO2, zonder zout

Hydrokube is een nieuwe, effectieve zoutvrije ketelsteenbehandeling.

De CO2 waterontharder heeft vele voordelen. Gebaseerd op bewezen technologie in de voedingsindustrie, zal het u besparingen en efficiëntie opleveren.

co2 waterontharder

Doeltreffend

• De Hydrokube C02 waterontharder behandeling is getest en gecertificeerd 100% effectief door het Belgische Ecochim laboratorium

CO2 antikalk behandelt en herverdeelt 100% van het gebruikte water

• Bij het begin van het gebruik, is er een exclusieve functie om de bestaande aanslag in de leidingen te verwijderen

Economisch

• U bespaart 2.000 euro met zoutvrij onthard water. Dit is voldoende om de prijs van de CO2 waterontharder de moeite waard te maken.

• Langere levensduur van uw machines, boilers, leidingen, kranen en toiletten.

• U verbruikt minder elektriciteit om uw water te verwarmen, minder zeep om schoon te maken, en u bespaart geld op antikalkmiddel.

Natural

• Hydrokube gebruikt 100% voedselveilig C02 uit recycling.

• Dankzij deze zoutloze waterontharder is het ontharde water drinkbaar en behoudt het de echte smaak van water en zijn natuurlijke sporenelementen (calcium, magnesium, kalium, ijzer, natrium, fosfor).

• Geen verontreinigende lozing.

Met een CO2 antikalk bespaart u geld ten opzichte van een zoutontharder

Met de Hydrokube, bespaart u gemiddeld:

  • 13 m³/jaar waterverbruik, dat is wat de regeneratie van de harsen u kost (5,4€ TTC1)
  • 130 €/jaar aan onderhoud, om de harsen te reinigen.

Totale besparing: meer dan 2.000€ (200€/jaar over 10 jaar)

1 bron swde.be 2018 “uw factuur onder de loep – bereken uw factuur”.

waterontharder co2 prijs

Hydrokube kits – CO2 waterontharders

Het principe van de Hydrokube CO2 waterontharder bestaat uit de toevoeging van CO2 van levensmiddelenkwaliteit aan het water om het te ontharden en bestaat uit 2 elementen. De Hydrokube doos en het CO2 pack.

Ontdek ze hieronder:

1-de Hydrokube doos: die beheert het hele systeem. Zijn rol bestaat erin ervoor te zorgen dat de nodige en precieze hoeveelheid CO2 aan de installatie wordt toegevoegd en bij te dragen tot de beveiliging van het systeem.

Hydrokube co2 waterontharder
Hydrokube co2 waterontharder
Hydrokube comfort co2 waterontharder

² De exclusieve Boost Clean-functie verhoogt tijdelijk het CO2-niveau en heeft een curatief effect op kalkaanslag. Dankzij de Boost Clean-functie zal aanslag die zich bijvoorbeeld vóór de installatie van de Hydrokube heeft opgehoopt, geleidelijk oplossen. Deze functie is ook nuttig als de lege CO2-fles later wordt vervangen. Er zal geen behandeling zijn voor enkele dagen. De Boost Clean verwijdert in deze periode de kalkaanslag in het systeem.

2- Het CO2-pakket dat is inbegrepen in elke Hydrokube CO2-waterontharderset

Waterontharder kit co2

Het regelt de CO2 druk die aan het apparaat wordt toegevoerd.

  • CO2-fles (10 kg C02 – afmeting 125x14cm)
  • Een instelbare CO2-regelaar met 2 manometers
  • CO2 slang – 2 meter – Levensmiddelkwaliteit
  • Een flesbevestigingsset: ketting, 2 haken, 2 bevestigingspinnen.

De elektronische instelpen

waterontharder pen co2

Dit gebruiksvriendelijke toestel is erg handig om van tijd tot tijd de zuiveringswaarde van uw water te controleren en desgewenst eenvoudig de zuiveringsinstelling aan te passen.

Dit toestel is inbegrepen in de kit van de Comfort en Plus modellen. Hij wordt geleverd met een kunstlederen etui met een clip om hem aan uw riem te bevestigen en een kalibratiebufferoplossing om meetafwijkingen te voorkomen.

Een gratis offerte?

U wilt een offerte voor uw woning en ook het bouwpakketblad ontvangen?

Nog vragen?

Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.

 

Hoe CO2 tandsteen kan helpen bestrijden?

CO2-gas (kooldioxide) bestaat in de natuur: het is bijvoorbeeld van nature aanwezig in bruisend water. De Hydrokube waterontharder injecteert het in uw watercircuit en leidingen: het lost de kalksteen in het water op en zet het om in calciumbicarbonaat, perfect oplosbaar in water. Dit calciumbicarbonaat wordt in voeding gebruikt als zuurteregelaar en stabilisator, en in de geneeskunde om de hartdruk te reguleren.

Is het doeltreffend tegen kalkafzetting op sanitair?

Dankzij deze C02 waterontharder zullen de kraanbeluchter, de douchekop, de toiletklep, de warmwatertank,… niet langer verstopt geraken. U hebt  maar nog wel andere resten dan kalkaanslag, zoals zeepresten, calciumbicarbonaat (fijn wit poeder dat met een vochtige doek/spons kan worden verwijderd). Natuurlijk, er zal altijd een klassieke sanitaire reiniging zijn.

Installatie van de Hydrokube CO2 waterontharder

Wij beschikken over een netwerk van dealers in heel België om de installatie te verzekeren. Ook kan de Hydrokube CO2 waterontharder gemakkelijk door een goede doe-het-zelver worden geïnstalleerd.
Als uw huis meer dan 10 jaar oud is, raden wij u aan naar een door Hydrokube erkende vakman te gaan: de 6% BTW zal een groot deel van de kosten van de standaard installatie wegnemen (van €186 tot €239).

 

Moet ik een bepaalde configuratie van leidingen in het huis hebben?

Er is geen by-pass of rioolaansluiting nodig. Een stopcontact in de buurt (ongeveer 1 meter) is noodzakelijk en wij bevelen de installatie van een waterdrukregelaar aan. Er is geen bijzondere configuratie voor de installatie, wij zijn nooit configuratieproblemen tegengekomen.

 

Zijn er nog andere kosten naast het vervangen van de CO2 cilinder?

Met onze CO2 waterontharder zijn er geen onderhoudskosten en geen verspilling van water omdat er geen aansluiting op het riool is. Het verbruik is verwaarloosbaar, ver beneden 0,1 kWh per 100 m3 verbruikt water, wat minder is dan 1 EUR.

 

Wat is het CO2-verbruik?

De 10kg CO2 fles moet elke 100 m3 water vervangen worden (afhankelijk van de hardheid van uw water):

  • De drukmeter op de fles geeft de minimum druk aan
  • Het digitale display van de Hydrokube Comfort toont het aantal gebruikte CO2-eenheden en het totale watervolume.

Is het effectief voor mijn hele huis?

In sommige apparaten verdampt een deel van de CO2 wanneer het water zeer sterk wordt verwarmd en enige tijd in de open lucht wordt gelaten; de kalk vormt dan een dunne laag: dit gebeurt in elektrische waterkokers. In sommige huishoudelijke vaatwasmachines met een lange cyclus is een 3-in-1 tablet voldoende om dit te voorkomen.

 

Werkt dit ook als ik een lage waterdruk heb?

De behandeling vereist een dynamische waterdruk van ten minste 2 bar aan de ingang van het huis na de watermeter. De waterleverancier garandeert een statische druk van tussen 2 en 10 bar aan de meter (afwijkingen en geïsoleerde gevallen niet meegerekend). De kans dat er niet genoeg waterdruk is voor de behandeling is dus praktisch nihil.