Uw waterverzachter van de nieuwste generatie

met CO2 van voedingskwaliteit, zonder zout

De Hydrokube is een nieuwe en doeltreffende antikalkbehandeling zonder zout. 

Het kalkwerende CO2 biedt veel voordelen. Gebaseerd op een technologie die haar sporen verdiend heeft in de voedingssector, doeltreffend en kostenbesparend. 

Doeltreffend

• De kalkwerende behandeling van de Hydrokube werd door het Belgische laboratorium Ecochim getest en gecertificeerd als 100% doeltreffend.

• De CO2-antikalk behandelt en herverdeelt het gebruikte water zonder enig verlies.

• Exclusieve functie voor verwijdering van de aanwezige kalkafzetting in de leidingen

Kostenbesparend

• U bespaart € 2.000 en beschikt over onthard water zonder zout.

• Verlengde levensduur voor uw apparaten, waterverwarmer, leidingen, kranen en toiletten.

• U verbruikt minder elektriciteit om water te verwarmen, minder schoonmaakproducten en u bespaart op producten tegen kalkaanslag.

Natuurlijk

• De Hydrokube gebruikt 100% gerecycleerd C02 van voedingskwaliteit. 

• Het verzachte water is drinkbaar en behoudt de echte watersmaak en de natuurlijke oligo-elementen (calcium, magnesium, kalium, ijzer, natrium en fosfor).

• Geen verontreinigende resten.

Een CO2-waterverzachter bespaart u geld ten opzichte van een waterverzachter op zout.

Met de Hydrokube bespaart u gemiddeld:

  • 13 m³/jaar aan waterverbruik, en de kosten voor harsregeneratie (€ 5,4 btw incl.1)
  • € 130/jaar aan onderhoud, om het hars te desinfecteren

Totale besparing: meer dan € 2.000 (€ 200/jaar over een periode van 10 jaar)

1 bron swde.be 2018 “Uw factuur onder de loep – bereken uw factuur”

De Hydrokube-kits

Het  principe van de Hydrokube bestaat uit de toevoeging van CO2 van voedingskwaliteit aan water om het te verzachten. Hiervoor zijn twee elementen nodig: de Hydrokube-behuizing en het CO2-pakket.

Ontdek beide hieronder:

1-De Hydrokube-behuizing:  voor het beheer van de gehele installatie. De behuizing zorgt ervoor dat de noodzakelijke hoeveelheid CO2 wordt toegevoegd aan de installatie, en draagt bij aan de beveiliging van het systeem.

² De exclusieve Boost Clean-functie verhoogt tijdelijk het CO2-niveau en heeft een curatieve werking op de ingebedde kalksteen. Dankzij de Boost Clean functie zullen de afzettingen die zich hebben opgehoopt, bijvoorbeeld voor de installatie van de Hydrokube, geleidelijk oplossen. Deze functie is ook nuttig als de lege CO2-fles te laat wordt verwisseld. Er zal geen behandeling zijn voor enkele dagen. De Boost Clean verwijdert overtollige kalk uit het systeem gedurende deze periode.

2- Het CO2-pakket inbegrepen bij elke Hydrokube-kit

Regelt de aangeleverde CO2-druk.

  • CO2-fles (10 kg C02 – afmetingen 125×14 cm)
  • Regelbare CO2 -ontspanner met 2 manometers
  • CO2 -slang van 2 meter, van voedingskwaliteit
  • Bevestigingskit voor de fles: kettinkje, 2 haken, 2 spreidpluggen

De elektronische controlepen

Dit eenvoudig te gebruiken apparaat is uiterst praktisch om bij gelegenheid de waarden van de waterbehandeling te controleren en indien gewenst aan te passen.

Dit apparaat is inbegrepen bij de kit van de modellen Comfort en Plus. Het wordt geleverd in een kunstleren hoes met een riemclip, en een bufferoplossing voor kalibratie om meetafwijkingen uit te sluiten.

Gratis prijs offerte?

Wenst u een prijsofferte voor uw woning

met de infokaart van de kits?

Klik hier

Vragen?

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.

Hoe kan CO2 helpen om kalkaanslag tegen te gaan?

CO2-gas (koolstofdioxide) is een natuurlijk gas, dat bijvoorbeeld voorkomt in bruisend water. De Hydrokube injecteert het gas in uw watercircuit : het gas lost de kalk in het water op en vormt het om naar calciumbicarbonaat, dat perfect oplosbaar is in water. In de voedingssector wordt calciumbicarbonaat gebruikt als zuurteregelaar en stabilisator, en in de geneeskunde wordt het gebruikt om de arteriële bloeddruk te regelen.

Is het doeltreffend tegen kalkafzetting op sanitair?

U zal geen last meer hebben van kalkaanslag op de straalbreker van kranen, de douchekop, het wc-kraantje, de boiler …  Er zullen geen kalkvlekken meer zijn, maar wel nog andere resten zoals afzettingen van zeep, calciumbicarbonaat (dun wit poeder dat met een vochtige doek/spons kan werden weggeveegd). Gewoon onderhoud van sanitair zal noodzakelijk blijven.

Hoe wordt de Hydrokube geïnstalleerd?

Voor de installatie beschikken we over een netwerk van wederverkopers over heel België. De Hydrokube kan echter ook worden geïnstalleerd door een goede klusser.
Als uw woning meer dan 10 jaar oud is, raden we aan om beroep te doen op een vakman met Hydrokube-erkenning:  6% BTW elimineert (van 186€ tot 239€) een groot deel van de kosten van de standaardinstallatie.

Moet ik over een specifieke leidingconfiguratie beschikken in mijn woning?

Er moet geen bypass of rioolaansluiting zijn. Er is wel een stopcontact (op maximaal een meter) nodig, en we raden aan om een waterdrukregelaar te installeren. Voor de installatie is geen specifieke configuratie vereist, we hebben nog nooit een probleem gehad op dit vlak.

Zijn er nog bijkomende kosten naast de vervanging van de CO2-fles?

Er zijn geen onderhoudskosten, en er gaat geen water verloren aangezien er geen aansluiting is op de riolering. Het elektriciteitsverbruik is zo goed als verwaarloosbaar: minder dan 0,1 kWh voor 100 m³ waterverbruik, dus minder dan 1 EUR.

Hoeveel bedraagt het CO2-verbruik?

Il faut changer la bouteille de 10kg de CO2 tous les 100 m3 d’eau (dépend de la dureté de votre eau):

  • Le cadran du détendeur de la bouteille indique le seuil de pression minimum
  • L’afficheur digital de l’Hydrokube Comfort indique le nombre d’unités de CO2 utilisées et le volume d’eau total.

Is het systeem doeltreffend voor mijn hele woning?

Als water voor een bepaalde duur op een heel hoge temperatuur verwarmd wordt in openlucht, kan in sommige apparaten een deel van de CO2 verdampen en wordt een dun laagje kalkafzetting gevormd. Dit is bijvoorbeeld het geval in elektrische boilers. In bepaalde vaatwasmachines met lange cycli kan dit vermeden worden met een 3-in-1 tablet.

Werkt het systeem ook bij een lage waterdruk?

Voor de behandeling is minstens 2 bar waterdruk nodig aan het toevoerpunt na de watermeter. De waterverdeler garandeert een statische druk tussen 2 en 10 bar aan de meter (behoudens enkele uitzonderingsgevallen). De kans op onvoldoende waterdruk voor de behandeling is bijgevolg nihil.