De laatste generatie ontharders

met CO2 van voedselkwaliteit, zonder zout
Meer lezen

Hydrokube is de laatste generatie effectieve, zoutvrije antikalkbehandeling.

De CO2 waterontharder heeft veel voordelen. Het is gebaseerd op bewezen technologie in de voedingsmiddelenindustrie en zal u helpen geld te besparen en de efficiëntie te verbeteren.

co2 waterontharder

Effectief

– De C02 waterontharder van Hydrokube is getest en 100% effectief verklaard door het Belgische laboratorium Ecochim en Test-Achat.

CO2 anti-kalk behandelt en herverdeelt 100% van het gebruikte water

– Exclusieve functie om kalk uit leidingen te verwijderen

Zuinig

– Je bespaart €2.000 met onthard water zonder zout. Het is genoeg om de prijs van een CO2-waterontharder de moeite waard te maken.

– Langere levensduur voor uw machines, warmwatertank, kranen en toiletten

– Door kalkaanslag te verwijderen, verbruik je minder elektriciteit om je water te verwarmen, minder zeep om het schoon te maken en bespaar je geld op antikalkproducten.

Natuurproduct

– Dankzij deze zoutvrije waterontharder is onthard water veilig om te drinken en behoudt het de echte smaak van water en zijn natuurlijke sporenelementen (calcium, magnesium, kalium, ijzer, natrium, fosfor).

– Geen vervuilende lozingen

– Hydrokube gebruikt 100% voedselveilig C02 uit recycling

 

CO2 anti-kalk bespaart je geld in vergelijking met een zoutwaterontharder

Met de Hydrokube bespaart u gemiddeld:

  • 13 m³/jaar waterverbruik, de kosten voor het regenereren van de harsen (gemiddelde prijs van €5,4/m³ = €70 incl. btw1),
  • 130/jaar voor onderhoud en harsdesinfectie,

Totale besparing: meer dan €2.000 (€200/jaar over 10 jaar)

Dan zijn er nog de kosten van de milieueffecten van het lozen van zout in het water.

 

1 bron swde.be 2022 “uw factuur onder de loep – bereken uw factuur”.

waterontharder co2 prijs

Hydrokube sets – CO2 waterontharders

De Hydrokube CO2 waterontharder werkt dooreetbareCO2 toe te voegen aan het water om het zachter te maken, en bestaat uit 2 onderdelen: de Hydrokube box en het CO2 pack.

1- de Hydrokube-doos Het wordt gebruikt om het hele systeem te beheren. Haar rol is ervoor te zorgen dat de noodzakelijke en precieze hoeveelheid CO2 in de installatie en helpt het systeem te beveiligen.
Hydrokube co2 waterontharder
Hydrokube co2 waterontharder
Hydrokube Comfort co2 waterontharder
² De exclusieve Boost Clean-functie verhoogt tijdelijk het CO2-niveau, dat een genezend effect heeft op aangekoekte kalkaanslag . Dankzij de Boost Clean-functie zal aanslag die bijvoorbeeld is ontstaan voordat de Hydrokube werd geïnstalleerd, geleidelijk oplossen. Deze functie is ook handig in het geval van een late verwisseling van een lege CO2-fles, waarbij gedurende enkele dagen geen behandeling wordt uitgevoerd.

2- Het CO2-pakket dat in elke Hydrokube CO2-ontharder kit zit

CO2-kit
Het regelt deCO2-druk die aan het apparaat wordt geleverd.

  • CO2-fles (10 kg C02 – afmeting 125x14cm)
  • Eenregelbare CO2-regelaar met 2 manometers
  • CO2-slangen – 2 meter – levensmiddelenkwaliteit
  • Bevestigingsset voor flessen: ketting, 2 haken, 2 vervormingsdeuvels

De elektronische instelpen

waterontharder pen CO2
Dit gebruiksvriendelijke apparaat is erg praktisch om je waterbehandelingsniveaus van tijd tot tijd te controleren en, indien gewenst, gemakkelijk je behandelingsinstellingen aan te passen.

Dit apparaat is inbegrepen in de kit voor Comfort- en Plus-modellen. Hij wordt geleverd met een kunstlederen etui met een clip om hem aan je riem te bevestigen en een kalibratiebufferoplossing die meetafwijkingen elimineert.

Een gratis offerte?

Je wilt een offerte voor je huis

en de productfiche van de kit ontvangen?

Getuigenissen

Wat onze klanten zeggen

Google beoordelingen

Hydrokube is de kostenefficënt en betrouwbare antikalkoplossing voor uw huis en uw gezondheid. Net zo effectief als een zoutwaterontharder, maar veel voordeliger dankzij de voedselveilige CO2-behandeling.
Nicolas Maskens

4_5_sterren

2019
Efficiënt, milieu- en gezondheidsvriendelijk, goedkoop…
Meer lezen

Lorsque j’ai acheté ma maison en 2002, elle était équipée d’un adoucisseur au sel – je me suis vite rendu compte que celui-ci rejetait des centaines de litres d’eau à l’égout chaque semaine ! Je l’ai donc débranché.
Evidemment, j’ai commencé à avoir des problèmes liés au calcaire… entre autres, tuyauterie interne de ma chaudière complètement bouchée !
Par chance j’ai pu bénéficier en 2015 de la technologie au CO2 qui est aussi efficace mais ne génère pas ces rejets intempestifs à l’égout. De plus, le calcium reste présent (sous une autre forme chimique) dans l’eau du robinet que nous buvons –> bon pour le corps :). Et puis le CO2 pour une année me coûte à peine l’équivalent de deux recharges “SodaStream”…
Et il y a encore des petits avantages – j’ai par exemple identifié une fuite d’eau importante grâce à l’écran du module Hydrokube qui affiche la consommation quotidienne … 150 litres déjà “consommés” alors que je me lève et que personne n’a encore pris de douche… pas normal ! Avec le compteur ‘officiel’ de hydrobru j’aurais constaté la fuite en recevant ma facture annuelle…
Bref… que des avantages…
Sébastien Van Nechel

4_5_sterren

2019
Hallo,
Dit advies na bijna 2 jaar gebruik.
Hydrokube Confort installatie geplaatst door onze verwarmingsmonteur in mei 2019. …
Meer lezen
We zijn een gezin van 5. Tot nu toe ben ik erg tevreden. In ons geval zijn er veel positieve voorbeelden tussen voor en na. Vóór de installatie vulden de beluchters op de kranen zich snel met kalkvlokken, waardoor ik ze regelmatig moest ontkalken. Sinds de installatie zijn er geen kalkvlokken meer in de beluchters. Hetzelfde geldt voor roestvrijstalen oppervlakken in de keuken en badkamer, met veel minder residu. Hetzelfde geldt voor de waterkoker, enz. Het verschil tussen voor en na was in ons geval heel duidelijk. Ik wil benadrukken hoe belangrijk het is om de instellingen goed te krijgen tijdens de inbedrijfstelling.
Bovendien drinken we dit water elke dag. Het grote voordeel is dat het water nog steeds lekker smaakt, in tegenstelling tot systemen met zouttabletten.
Zodra het systeem is geïnstalleerd en goed is ingesteld, vergeet je het en dat is dat. Controleer de druk van de CO2-fles na ongeveer 6 maanden tot 1 jaar. De gebruiksaanwijzing is duidelijk.
Vriendelijke groeten,
Albert Dewever

4_5_sterren

2018
Erg blij met mijn nieuwe waterontharder. Het werkt met CO2 en omdat ik in het verleden een zoutwaterontharder heb gehad, ben ik blij …
Meer lezen
Ik kan je verzekeren dat het veel effectiever is. Het water smaakt niet langer zout…
Met dank aan de installateur die zeer professioneel was!

Zijn er vragen?

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

Hoe kan CO2 tandsteen helpen bestrijden?

CO2-gas (kooldioxide) bestaat van nature: het is bijvoorbeeld van nature aanwezig in bruisend water. De Hydrokube waterontharder injecteert het in uw watercircuit en leidingen: het lost de kalk in het water op en zet het om in calciumbicarbonaat, dat perfect oplosbaar is in water. Dit calciumbicarbonaat wordt in voeding gebruikt als zuurteregelaar en stabilisator, en in de geneeskunde om de hartdruk te reguleren.

Is het doeltreffend tegen kalkafzetting op sanitair?

Dankzij deze C02waterontharder zal de beluchter van de kraan niet langer verstopt raken en zullen de klep van het toilet, de warmwatertank, enz. niet langer verkalken. U zult nog steeds de andere resten hebben, behalve kalkaanslag, zoals zeepaanslag, calciumbicarbonaat (fijn wit poeder dat met een eenvoudige vochtige doek/spons loskomt). Natuurlijk zal er altijd een klassieke schoonmaak van de sanitaire voorzieningen zijn.

De Hydrokube CO2 waterontharder installeren

We hebben een netwerk van dealers in heel België om deinstallatie te verzorgen. Bovendien kan de Hydrokube CO2 waterontharder gemakkelijk worden geïnstalleerd door een goede doe-het-zelver.
Als uw huis meer dan 10 jaar oud is, raden we u aan naar een door Hydrokube erkende vakman te gaan: de 6% btw bespaart u een groot deel van de kosten van de standaardinstallatie (van € 186 tot € 239).

Moet ik een bepaalde configuratie van leidingen in huis hebben?

Er is geen bypass of riolering nodig. Er is een stopcontact in de buurt nodig (op ongeveer 1 meter afstand) en we raden aan om een waterdrukregelaar te installeren. Er is geen speciale configuratie nodig voor de installatie en we zijn nooit configuratieproblemen tegengekomen.

Zijn er nog andere kosten dan het vervangen van deCO2-fles?

Met onze CO2-ontharder zijn er geen onderhoudskosten en geen waterverspilling omdat er geen rioolaansluiting is. Het verbruik is verwaarloosbaar, ruim onder de 0,1 kWh per 100m3 verbruikt water, oftewel minder dan 5 EUR.

Wat is het CO2-verbruik?

Je moet de fles CO2 van 10 kg elke 100m3 water verversen (afhankelijk van de hardheid van je water):

  • De manometer op de cilinderregelaar geeft de minimumdrukdrempel aan
  • Het digitale display op de Hydrokube Comfort toont het aantal gebruikte CO2-eenheden en de totale hoeveelheid verbruikt water.

Werkt het voor mijn hele huis?

Bij sommige apparaten verdampt een deel van de CO2 en vormt de kalkaanslag een dun laagje als het water heel sterk wordt verwarmd en enige tijd in de open lucht wordt gelaten: dit gebeurt bij elektrische waterkokers. In sommige huishoudelijke afwasmachines met een lange cyclus is een 3-in-1 tablet voldoende om dit te voorkomen.

Werkt dit als ik een lage waterdruk heb?

Voor behandeling is minstens 2 bar dynamische waterdruk nodig bij de ingang van het huis na de watermeter. De waterverdeler garandeert een statische druk tussen 2 en 10 bar bij de meter (met uitzondering van hiaten en geïsoleerde gevallen). De kans dat er niet genoeg waterdruk is voor de behandeling is daarom praktisch nul.