Waarom een CO2 waterontharder gebruiken?

 

De CO2 waterontharder is ontworpen om kalkproblemen in water te behandelen en om voorkomen dat apparaten, leidingen, huid, kleren…

Waarom zou je kalkaanslag beperken?

Kalk of kalkaanslag is de witte aanslag die op kranen en douchedeuren te zien is nadat de waterdruppels zijn opgedroogd.

Kalksteen in een pijp
Kalksteen in een pijp

Waarom zou je kalkaanslag beperken?

Kalk of kalkaanslag is de witte aanslag die op kranen en douchedeuren te zien is nadat de waterdruppels zijn opgedroogd.

Vanwege deze kalkaanslag:

– De apparaten verbruiken meer energie (10% meer verbruik per millimeter kalkaanslag). Als ze oververhit raken, wordt hun elektrische weerstand voortijdig afgebroken.

– De leidingen verliezen waterdruk bij de kraan. Douchekoppen en kraan beluchters raken verstopt. Chroom- en sanitairbekledingen worden snel aangetast door kalkaanslag of de schurende producten die worden gebruikt om ze schoon te maken. De waterdruk beveiliging, boiler, toilet doorspoelen, lekt en laat continu water stromen.

– De huid wordt droog en veroorzaakt eczeem. Het haar wordt ruw.

– Het wasgoed is hard na het wassen en verslijt sneller.

– Agressieve ontkalkingsmiddelen of azijn zijn nodig om het te verwijderen

Kan de CO2 waterontharder helpen?

CO2-injectie biedt u verschillende voordelen.
In de eerste plaats is deze oplossing een doeltreffende manier om kalkaanslag te behandelen. DeCO2-injectiebehandeling houdt vervolgens het calcium en magnesium in het water vast.

Water dat rijk is aan calcium en magnesium dekt een derde van de menselijke behoefte aan calcium en magnesium. Van calcium wordt gezegd dat het niet alleen beschermt tegen hart- en vaatziekten, maar ook de botten versterkt. Het is nodig voor de werking van de spieren, het bloedstollingsproces… We zijn dus vaak te hard voor kalksteen.

Bekijk alle Faqs

Vind eenCO2 waterontharder in uw buurt

De HydrokubeCO2 waterontharder maakt gebruik van zuinig en milieuvriendelijk CO2.

Het is te koop op onze website in onze online winkel.

Het wordt ook in België verkocht en geïnstalleerd door een netwerk van loodgieter-sanitaristen.

Onze Hydrokube kantoren

Hydrokube– door Greesnide NV
Tienne du chenois 18
1325 Dion Valmont
Gratis nummer: 0800/66 272