pH meter 14H

57,20 Incl. BTW

Elektronische pH meter 14H voor pH waarde meting

Resolution: 0.1 pH
Accuracy: +/- 0.1 pH
Calibration: 1 point man.
Aut. Temp. Comp.: —
Battery Life: 3 x 1.5 V (1.000 h)
Environment: 0 – 50°C, RH 100%
Dimensions (Weight): 153 x 24 mm (45g)
Reference solution: 7.01 pH (20 ml sachet)

Measurement Ranges:
pH-value (pH) : 0.0 – 14.0

Beschrijving

De pH-meter 14H meet de waterstof potentiële (of pH) van water *. Dit apparaat,  eenvoudig te gebruiken en betrouwbaar, is erg handig voor het meten van de pH van water. Hij geeft meteen de pH-waarde van het water. Het zal u toelaten om de ideale waarde van uw water te controleren en te wijzigen indien nodig.

De pH 7 bufferoplossing is ook apart verkrijgbaar.

Raadpleeg de grafische handleiding van de pH meter 14H Gebruikershandleiding 

Wat is pH?
PH is het meten van de concentratie aan vrije waterstofionen in een vloeistof. De pH van zuiver water is 7. Vloeistoffen die een grotere concentratie hebben van waterstofionen dan zuiver water zijn zuur en hebben een pH-waarde van minder dan 7. Omgekeerd, vloeistoffen met een lagere concentratie waterstofionen zijn basisch en hebben een pH-waarde die groter is dan 7. De pH-schaal loopt van 1 tot 14.

* De pH meet de zuurgraad van een oplossing. Dus in een waterig medium bij 25 ° C:

een oplossing met pH = 7 wordt neutraal genoemd;
een oplossing met pH <6,5 is zuur genoemd;
een oplossing met pH> 7,4 wordt basisch genoemd;

Het onderhoud van een pH-meter
De pH-meter is een precisie-instrument. Een goed gebruik en aangepast onderhoud zijn belangrijk om lang plezier te hebben van je pH-meter. Hieronder enkele aandachtspunten:

  • De elektrode is uitgedroogd geleverd. Laat deze eerst 2 uren weken in de bewaaroplossing (of in water). Ook na gebruik steeds het dopje dat over de elektrode schuift, vullen met deze bewaaroplossing (of water). Zo blijft de elektrode veel langer correct functioneren (minder langer met water)
  • Voor het uitvoeren van een meting dient de pH-meter gekalibreerd te worden. Hiervoor worden de bufferoplossingen gebruikt. Als de pH-meter slechts op 1 punt gekalibreerd kan worden, gebruik dan de bufferoplossing die het dichtst bij jouw normale metingen ligt. Voor drinkbaar water het is PH7.
  • Let er bij het kalibreren op dat er geen verontreiniging van de bufferoplossing gebeurt. Zet altijd een droge elektrode in het flesje met bufferoplossing. Gebruik alleen een zacht en proper doekje voor de elektrode droog te maken.
  • Raak de elektrode bij voorkeur nooit aan, zeker niet met je vingers. Reinig de elektrode enkel met een zacht en proper doekje, zonder te schuren.